André Hazes dacht dat zijn zoontje zou sterven: “Het was de zwaarste nacht van mijn leven”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het zoontje van André Hazes heeft zijn geboorte twee jaar geleden slechts ternauwernood overleefd. Dat vertelde de zanger in het SBS 6-programma ‘Waar Is De Mol?’.

“André is zeg maar dood geboren”, zei André Hazes. “We waren in het ziekenhuis en alles was goed. Op een gegeven moment zagen we zijn hartslag steeds lager gaan. Dat was echt de hel.” Zijn vriendin Monique Westenberg kreeg het zwaar te verduren tijdens de bevalling. “Mo moest met spoed naar de operatiekamer. En toen kreeg ze verdoving, maar ze moesten meteen aan het werk, dus ze heeft alles gevoeld. Ze hebben haar echt letterlijk opengetrokken.”

Zoontje André Hazes Jr. kreeg steeds minder zuurstof door de navelstreng die om zijn nek zat. “Toen kwam André eruit en bungelde hij zo. Het was niks. Die kamer was doodstil en iedereen had gewoon stress. Ik dacht ‘mijn kind is geboren, maar het leeft niet’.”

De kersverse ouders konden gelukkig toch opgelucht ademhalen. “Plots kwam er een geluid uit. Maar ze zeiden dat hij, omdat hij een minuut geen zuurstof had gehad, daar last van zou kunnen krijgen. Of dat hij in een rolstoel zou komen of wat dan ook. Dat was echt de zwaarste nacht van mijn leven.” De voorspelling kwam overigens niet uit. kleine Dré is voor zover bekend kerngezond.