“We hebben een gat in de begroting van 600 miljoen euro, maar zoiets kan dan wel in de Vlaamse regering om één partij te plezieren”

bron: Radio 1
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De onderhandelaars van de Vlaamse formatie zitten vandaag opnieuw samen. Ze willen doorgaan tot de finish om dit weekend het nieuwe regeerakkoord al te laten goedkeuren door de partijcongressen.

“Er zijn nog heel wat dingen die de nieuwe Vlaamse regering zal moeten aanpakken”, reageert Groen-kopstuk Björn Rzoska bij Radio 1. “Ik denk aan het klimaat en de armoede. Er liggen heel wat werven open. Het is dringend tijd dat er een nieuwe regering komt.”

Rzoska maakt zich druk om de samenstelling van de nieuwe regering. “Gisteren waaide er in de wandelgangen dat er mogelijk een extra minister komt. Er zijn er nu negen, dus gaan er tien komen. Ik vind dat onvoorstelbaar.”

“De afgelopen jaren heeft men gedwongen tot soberheid. Er is intussen ook een begrotingstekort opgedoken dat kan oplopen tot 600 miljoen euro. Dan vind ik het absoluut ongehoord dat er een extra minister zou bijkomen enkel en alleen om iedereen een extra postje te geven bij de N-VA. Ik hoop dat wanneer het regeerakkoord er is en de ploeg wordt voorgesteld, we toch niet geconfronteerd gaan worden met een extra minister in die Vlaamse regering."