Zwangere vrouw lelijk toegetakeld: Ze krijgt een karatetrap in haar buik van geradicaliseerde man en daar blijft het niet bij

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Een 19-jarige man en zijn 23-jarige echtgenote zitten in vieze papieren. Ze hebben een zwangere vrouw lelijk toegetakeld.

De feiten speelden zich op 24 februari af in Deurne. In de inkomhal van een appartementsgebouw aan het Pastoor Holthofplein, vroeg een vrouw die op dat moment 30 weken zwanger was, om haar step niet meer rond te laten slingeren.

Het werd al een snel een discussie die uitmondde in geweld. De 23-jarige vrouw zou de step hardhandig in de buik van het slachtoffer geduwd hebben. Ze trommelde ook nog eens haar echtgenoot op.

Karatetrap in buik
Die kwam met drie vrienden ter plaatse. Hij bekogelde het slachtoffer, die net verzorgd werd door twee ambulanciers, met een fietshelm en duwde een van de hulpverleners op de grond, die daardoor zijn pink verstuikte. Vervolgens gaf hij de zwangere vrouw ook nog eens een karatetrap in de buik.

Het Openbaar Ministerie tilt zwaar aan het geweld. "Geweld kan niet getolereerd worden en al zeker niet tegen zwangere vrouwen." De drie andere betrokken personen zullen vervolgd worden voor bendevorming. 

Het geradicaliseerde koppel zit intussen al in de gevangenis. Ze wilden immers in juni naar Syrië reizen.

Tags deurne