Paul Magnette neemt alle hoop weg nadat N-VA dit heeft gedaan: "Zeer verontrustend"

bron: Het Laatste Nieuws/Le Soir
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is gisteren een geheime ontmoeting geweest tussen N-VA en PS. Beide partijen wilden weten over overéénkomsten zijn om gesprekken op te starten over een federale regering.

Bart De Wever en Theo Francken van N-VA hadden een gesprek met Elio Di Rupo en Paul Magnette van de PS. Magnette wilde in 'Le Soir' wel wat kwijt over die ontmoeting.

“Ik ben altijd zeer duidelijk geweest: we stellen een veto tegen Vlaams Belang, niet tegen N-VA. Nadien stellen we vast dat we het over niets eens zijn met de nationalisten. Sinds 26 mei zijn er veel erg discrete ontmoetingen geweest met de informateurs. Ik heb vier of vijf maal aan tafel gezeten met N-VA en andere partijen. We hebben over alle onderwerpen gepraat en ik zie geen enkel punt waarover we het eens zijn”, citeert Het Laatste Nieuws, Magnette.

Dat ook Theo Francken betrokken was bij de onderhandelingen is voor de PS een doorn in het oog. Het betekent allicht dat hij federaal een rol van betekenis wil spelen. “Dat is geen geruststellend signaal, noch voor de PS, noch voor de MR. Het is toch Theo Francken die de federale regering heeft doen vallen”, gaat Magnette verder.

“Als de N-VA morgen akkoord is met een minimumpensioen van 1.500 euro, een herfinanciering van de gezondheidszorgen, de NMBS, de laagste lonen ... zal ik het moeilijk hebben om uit te leggen dat we niet met hen willen praten. Maar daar staan we vandaag zeer, zeer, zeer ver weg van”