Rechtbank neemt drastisch besluit over dronken Oekraïner die Charlotte Gysel (18) doodreed: Dit gaat er gebeuren

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week werd de 18-jarige Charlotte Gysel uit het West-Vlaamse Koekelare doodgereden door een Oekraïner. De man werd aangehouden.

De Oekräiner bleek op het moment van het ongeval 2,39 promille alcohol in het bloed te hebben. De jonge vrouw werd met haar Fiat 500 frontaal aangereden door pick-up. De klap was zo heftig dat Charlotte het niet overleefde.

De Oekraïner raakte bij het ongeval zelf ook zwaargewond. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis met onder meer drie gebroken ruggenwervels en een gebroken enkel. In het ziekenhuis werd hij aangehouden door de onderzoeksrechter, schrijft Het Laatste Nieuws.

Ziekenhuisbed
De Oekraïner zijn advcoaat Federik Pollet zegt dat zijn cliënt permanent bewaakt wordt door twee cipiers. Nochtans ligt hij met zijn beide benen in het gips. "Hij wordt deze week allicht nog geopereerd aan z'n enkel en zal maandenlang aan zijn bed gekluisterd zijn."

De advocaat vroeg aan de raadkamer dan ook zijn cliënt vrij te laten met een enkelband. Door de zwaargewichtigheid van de feiten werd daar geen gehoor aan gegeven.