Walgelijk wat Antwerpse jeugdbende doet met kameraad: “Levend in brand steken"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn walgelijke praktijken aan het licht gekomen van een Antwerpse jeugdbende. De bende is verantwoordelijk voor een reeks home invasions, inbraken en brutale gewapende overvallen.

Aan het hoofd van de jeugdbende stond de 19-jarige Dylan A. Hij voerde een schrikbewind. Hij werd ook bijgestaan door enkele vrouwen, waaronder zijn eigen vriendin.

Toen één van de bendeleden zei dat I.J, een ander bekendelid, geklikt zou hebben liep het helemaal uit de hand. De jongen werd urenlang op een stoel gefolterd, staat te lezen in Het Nieuwsblad. Daardoor verloor hij regelmatig het bewustzijn. 

“Dylan V.A. spoot deodorant over hem heen en probeerde hem in brand te steken”, aldus het openbaar ministerie. “Gedurende vele uren werd hij geslagen met buizen. De aanwezige vrouwen staken hem met een schroevendraaier in de borst en in de keel. Hij werd ook in het gezicht geschopt en geslagen, waardoor hij een neusbreuk opliep.”

Uit raam gehangen
Zo ging het uren door. De jongen werd ook uit het raam gehangen en zijn vrienden dreigden om hem door het raam te gooien. “Ze deden het niet, omdat het lichaam dan op straat zichtbaar zou zijn”, aldus het openbaar ministerie. Uiteindelijk kon I.J ontsnappen.

Volgens de advocaat van Dylan V.A. worden de feiten sterk overdreven. “Als mijn cliënt het slachtoffer echt had willen vermoorden, dan had hij dat wel gedaan.” Het parket wil de bende alvast heel lang achter de tralies zien belanden.