Er komt nu ook fel protest tegen het vieren van Halloween: “Het bloed loopt gewoon uit hun mond”

bron: AD
door: PMN
Binnen een kleine twee vieren we Halloween. Op 31 oktober is het weer zover en mag iedereen opnieuw zijn griezelpak aantrekken.

In het Nederlandse Zoetermeer is Halloween een belangrijk feest. Volgens hen wordt er in Nederland nergens zo hard Halloween gevierd als bij hen, meldt AD.

Hoogtepunt is de Hallo­ween Walk die vrijdag doorgaat, waarbij huiveringwekkende, bloederige en griezelige scènes worden uitgebeeld. De stad loopt dan ook vol met zombies en monsters.

ChristenUnie-SGP vindt het maar niets. Zij gaan vrijdagavond tijdens het evenement betogen in witte kledij. “Vrouwen met nagemaakte, uitgerukte ongeboren kinderen liepen er rond, liters bloed op de ene plek en op een andere plek werd een occult ritueel opgevoerd”, klinkt het.

Tegengeluid
“Tussendoor liepen moeders verkleed als heks met bloed uit de mond en zwarte kringen rond haar ogen. Met de kinderen ernaast, soms nog in kinderwagen’ schrijft hij met afschuw.”

“We hebben de pest aan Halloween maar willen het feestje niet verpesten. We willen door onze witte kleren nieuwsgierigheid opwekken en in een gesprek de occulte en duistere kant van het feest benoemen. We laten een tegengeluid horen."

Tags halloween