Baasje van kattin Cleo schrikt zich een ongeluk en raakt helemaal in paniek: “Het schuim liep uit haar mond, ze is vergiftigd”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Isabelle Willem is zaterdag bijzonder hard geschrokken. Haar kat Cleo was op sterven na dood toen ze weer thuiskwam.

Isabelle Willem wil andere poezen- en hondenbaasjes uit Zoersel te waarschuwen. Ze woont in het centrum van Zoersel in de buurt van De Reiger en de Zandstraat. Haar kat is immers vergiftigd geweest door een dierenbeul.

“Toen ze zaterdag binnen was gekomen, zat Cleo ineengedoken en lusteloos op de grond. Het schuim stond op haar mond. Ik wist dat dat op vergiftiging kan wijzen en ben meteen naar onze dierenarts gereden”, vertelt Isabelle in Het Nieuwsblad. 

“Daar kreeg ik te horen dat ik geen moment langer had mogen wachten of Cleo was er niet meer geweest. Haar mond, tong en gehemelte waren helemaal verbrand en stonden vol etterige blazen. Omdat ze niet meer kon eten of drinken van de pijn, was ze al aan het uitdrogen.”

Cleo lag een heel weekend aan een infuus maar is nu weer aan de beterhand en ook weer thuis. De kattin heeft allicht koelvloeistof gedronken. “Volgens de dierenarts zal een kat nooit spontaan koelvloeistof drinken. Een mogelijkheid is dat ze in koelvloeistof gedrenkte vleesbrokjes heeft gegeten. Rattengif of een giftige paddenstoel geven niet dit soort brandwonden”, zegt Isabelle Willem.

Allicht is er in de buurt van Zoersel een dierenbeul aan het werk. Er zijn daar nog al wat verdwenen katten. “Ik wil vooral dat mensen die hun kat suf zien binnenkomen, goed controleren of er geen schuim op de mond staat, want bij vergiftiging tellen de uren echt”, zegt Isabelle.