Acteur Ben Rottiers getuigt over Marieke Vervoort: "Ik zag haar eergisteren nog. Ze zei me: Ben, dit moet stoppen"

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram Marieke Vervoort
Rolstoelatlete Marieke Vervoort is gisteren overleden. Ze koos voor euthanasie na een lange strijd tegen een ongeneeslijke spierziekte. Acteur en vriend Ben Rottiers getuigde op Radio 2 Antwerpen over hun vriendschap en haar keuze voor de dood. Rottiers leerde Vervoort jaren geleden kennen tijdens een fietstocht voor 'To Walk Again' van Marc Herremans.

"Eergisteren was ik nog bij Marieke", vertelt acteur Ben Rottiers. "Ze zat nog boordevol kracht ondanks de morfine in haar lijf. Je kan niet geloven hoe een sterke vrouw ze tot op het laatste was. Marieke was een echt feestvarken maar ik heb minder met haar gefeest. Ik was er vaak toen ze naar het ziekenhuis moest. Dan belde Marieke me ook zelf. In die gesprekken durfde ze ook haar zwakte tonen. Dan zei ze: 'Ben, het gaat niet meer. Dit moet stoppen'."

"Ik wist al langer dat Marieke zelf het einde van haar leven wilde kiezen. Het klinkt heel dubbel om dit te zeggen maar dit voelt toch vooral aan als een opluchting", zegt Ben. "Ik heb dat bij mijn moeder ook meegemaakt. Als het goed is om te gaan, moet je mensen laten gaan. Ik hoop vooral dat ook de ouders van Marieke dit op een bepaald moment zullen kunnen plaatsen. Voor hen was dit een helse strijd."