Nachtmerrie van Bart De Wever lijkt werkelijkheid te worden: ‘Open VLD moet enkel nog dit doen’

bron: Newsmonkey
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De nachtmerrie van Bart De Wever lijkt steeds meer werkelijkheid te worden. De voorzitter van N-VA ziet de bui namelijk al een tijdje hangen.

De twee preformateurs, Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS), proberen een paars - gele regering te vormen op federaal niveau. Maar stiekem blijkt de PS ook nog bezig met een andere optie. 

De Franstalige socialisten onderzoeken de piste paars-groen. Dat zou een regering zijn zonder N-VA. Het is volgens Newsmonkey de Open VLD die de sleutel in handen heeft.

‘De partij moet dan durven mee springen in een dergelijke coalitie. En voorlopig wringt dat nog: de Vlaamse liberalen, zeker de donkere vleugel van de partij, staan absoluut niet te springen voor een coalitie met én PS én Ecolo, twee "uiterst linkse partijen" in hun ogen.’ Zo’n regering heeft ook geen meerderheid aan Vlaamstalige kant, iets wat bijzonder gevoelig ligt. 

Bij N-VA zien ze de bui natuurlijk wel hangen. Als er geen akkoord komt met PS, is de kans heel groot dat we de komende jaren een paars-groene regering krijgen op federaal vlak.