Koen Wauters zet zijn kinderen Zita en Nono op hun plaats: “Als vader wil ik niet dat jullie dat doen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Koen Wauters is ook dit jaar weer één van de gezichten van de Rode Neuzen-actie. Het is mooi van Koen dat hij ondanks zijn drukke agenda toch nog een gaatje had voor de actie.

‘Heel mijn hart’, zo heet het nummer dat Clouseau speciaal opnam voor de actie.  “De tekst staat dicht bij mij. Ik zong het in met Zita en Nono in gedachten. De woorden zijn rechtstreeks aan hen gericht, dat maakt het toch heel bijzonder”, legt Koen uit in Dag Allemaal.

“Ik dring echt nog wel door tot m’n kinderen, hoor. Maar in alle eerlijkheid, deze afgewerkte versie van het nummer hebben ze nog niet gehoord. Ik maak me geen zorgen, ze zullen dat wel tof vinden. ’t Zal ook geen nieuws zijn voor hen, dat ik zo over hen denk. We zeggen thuis ook vaak dat we er altijd zullen zijn voor hen.”

"Subtiel aanpakken"
“Het is niet eenvoudig als ouder, hé. De kunst is om je pubers genoeg vrijheid, maar tegelijk ook richting waar Koen Wauters en Jonas Van Geel zijn ook dit jaar de gezichten van Rode Neuzen Dag nodig te geven. Soms mag dat ferm zijn. Dan zeg ik resoluut: ‘Nee, als vader wil ik dit níet.’ Maar te veel verbieden werkt dan ook weer niet. Je moet het subtiel aanpakken, met veel liefde. En bij ons werkt dat.”

“Twee pubers in huis, die volop hun weg zoeken, net verhuisd zijn en naar nieuwe scholen gaan, dat kan voor wrijvingen zorgen. Tuurlijk. Maar ik kan met een gerust hart zeggen dat bij ons thuis alles prima loopt. Ook al is het druk. Zeker nu we ook nog het Rode Neuzen Dagconcert (op 29 november in het Sportpaleis, nvdr) aan het voorbereiden zijn."