Remco Evenepoel deed het onder meer voor zijn overleden ex-ploegmaat Stef Loos: “Daarom moest het absoluut lukken”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Remco Evenepoel is zonder twijfel het grootste wielertalent van het land. De jonge renner beleeft een emotioneel seizoen.

Na het EK tijdrijden in Alkmaar barstte Remco Evenepoel in tranen uit. “Die hele week was een emotionele roetsjbaan”, vertelt Evenepoel in Humo. “Eerst won ik onverwacht in San Sebastian, een paar dagen later overleed Bjorg Lambrecht.”

“Dat drama deed me terugdenken aan de dodelijke val van mijn ex-ploegmaat Stef Loos. Ik wilde absoluut die Europese sterrentrui pakken, voor de sterren in de hemel.”

Sportief gezien zijn de verwachtingen hooggespannen. Hij wordt zelfs al vergeleken met Eddy Merckx. “Dat vind ik misplaatste opmerkingen”, is Evenepoel duidelijk. “Toen ik voor het eerst won, in de Ronde van België, schreef een krant: ‘We moeten rustig blijven’ en had diezelfde krant het over een toekomstige tourwinnaar. Beetje belachelijk, hé?”

“Gelukkig bezorgt die extra aandacht me geen stress. Ik heb mijn eigen verwachtingen en doe gewoon mijn eigen ding. In Argentinië werd ik negende in het eindklassement en eindigde ik als beste jongere. Dat was geen slechte start."