Zakkenroller verschijnt voor de rechter maar doet dan iets ondenkbaar: "Meteen anderhalf jaar cel"

bron: Metro
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Golaf Hossain moest voor een rechter in Feni, een stad in Bangladesh, komen voor diefstal. Het stelen zit hem echter in zijn bloed en hij kon het echt niet laten.

Hossain moest  samen met twee medeplichtigen voor de rechter verschijnen in een diefstalzaak. Volgens de Bengaalse krant The Business Standard ontstond er rond 11 uur plots veel rumour.  “Waar is mijn telefoon? Iemand heeft mijn telefoon gestolen”, klonk het. Meteen waren alle ogen op Hossain gericht. 

In eerste instantie ontkende Hossain de diefstal, maar toen agenten hem van kop tot teen fouilleerden troffen ze een smartphone aan in zijn broekzak. Het slachtoffer diende meteen een klacht in waardoor de zaak in kort geding kon voorgedragen worden.

“Ze zijn een georganiseerde bende met zakkenrollen als hun corebusiness”, aldus de gerechtsinspecteur. “De beschuldigde heeft toegegeven dat hij de gsm gestolen heeft in de rechtbank en vervolgens trachtte te ontsnappen.” Hossain en zijn medeplichtigen werden veroordeeld tot anderhalf jaar cel.