Frans Bauer voelt zich machteloos: “Ik kan mijn zoon niet helpen”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Frans Bauer heeft vier geweldige zonen. De zanger kan zijn oudste zoon Christiaan niet helpen, en dat vindt Frans best confronterend.

Het gaat fantastisch met de vier zonen van Frans Bauer. Christiaan is 18 en studeert bedrijfskunde aan de universiteit van Rotterdam. Zoon nummer twee Jan heeft verkering, Frans Junior voetbalt en de jongste, Lucas, is een artiest in spe. Frans vindt het niet moeilijk om zijn kinderen los te laten. Maar hij belandt soms in situaties waarover hij zelf geen controle heeft, en dat vindt de zanger wél lastig. Dat vertelt hij in Dag Allemaal. 

“Mijn vader heeft nooit leren lezen of schrijven. Toen ik naar het middelbaar ging, zei hij: ‘Franske, ik zou je willen helpen, maar ik weet niet wat het is om op school te zitten.’ Toen mijn zoon naar de universiteit trok, flitste dat door mijn hoofd: ik kan hem ook niet helpen, want ik heb geen idee hoe het eraan toegaat op een universiteit", vertelt Frans. "Het was de eerste keer dat ik begreep wat mijn vader toen bedoelde. Beseffen dat je je kind niet kunt begeleiden als vader was best confronterend.”