PS’er moet er niet van weten: “Gaan daar echt niet met Theo Francken over praten, N-VA is zo arrogant”

bron: Knack
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wanneer starten nu eindelijk de onderhandelingen over een nieuwe federale regering? Er is niemand die het antwoord op deze vraag lijkt te weten.

VA.

“Het uitgangspunt in de nota van informateurs Johan Vande Lanotte en Didiers Reynders is dat eerst de piste van Paars-Geel bewandeld moet worden”, reageert Laaouej in Knack. “Maar de PS zegt al van bij het begin dat Paars-Groen een minstens zo valabele oplossing is.”

“Waarom weigeren sommige Vlaamse partijen die optie in overweging te nemen? In het scenario van een paars-gele regering, waar ze nu zelf voor pleiten, zal één van de Vlaamse partijen moeten afvallen. Is de Open VLD nog nodig in een regering met PS en N-VA? Ik denk het niet. We hebben het al vaker gezegd: de PS is niet bereid om een Zweedse coalitie te depanneren.”

N-VA-kopstuk Theo Francken stelde al voor om een strenger migratiebeleid in ruil voor sociale maatregelen. “We gaan echt niet met Theo Francken over waarden marchanderen”, is Laaouej duidelijk. “De N-VA heeft het echt niet begrepen. Met haar arrogante en neerbuigende houding tegenover waarden die wij fundamenteel achten, zal die partij bij de PS niets bereiken.”