Dramatisch incident in rusthuis Sint-Niklaas: De man was op slag dood

bron: Gazet van Antwerpen
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
Een bejaarde man is donderdag om het leven gekomen in een rusthuis in Sint-Niklaas. De 90-jarige viel door het raam vanop naar beneden. Hij was op slag dood.

De man viel door het raam van het rusthuis Heilig Hart aan Tereken in Sint-Niklaas. Hij woonde al een tijdje samen met zijn echtgenote in het woon-zorgcentrum. “Om half zes was de laatste check-up gebeurd. Toen de verpleging een half uur later opnieuw kwam kijken, was de man verdwenen en stond het raam open”, zegt Hilde Sevotte, algemeen directeur.

Het slachtoffer was op de oprit terecht gekomen. De hulpdiensten konden enkel nog het overlijden van de man vaststellen. Hij was op slag dood. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog een raadsel. 

“De ramen kunnen geopend worden voor het wassen van de ruiten maar de hendels zijn voorzien van een slot”, legt directeur Servotte uit. “In principe had dit ongeval dus nooit kunnen en mogen gebeuren. Hoe deze bewoner er dan toch in geslaagd is om het raam te openen, maakt nu onderwerp uit van een ernstig onderzoek.