“Bart De Wever doet geen enkele moeite om dit bij Magnette of Di Rupo te doen, zo kan het alleen maar mislukken”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Paul Magnette is deze week door koning Filip tot informateur benoemd. De PS’er kan nu ook nagaan of een paars-groene regering tot de mogelijkheden behoort.

“Het is geen makkelijke opdracht voor Paul Magnette”, bedenkt Hendrik Vuye zich in Gazet van Antwerpen. “De kans dat het hem gaat lukken om een regering op de been te brengen is gering.”

Vuye was in het verleden nog lid van de N-VA. Daar wilden ze hem kwijt en hij koos er uiteindelijk voor om zelf op te stappen. Hij is niet te spreken over Bart De Wever. “Hij heeft geen enkel, maar dan ook geen enkel contact met de Franstaligen.”

“Hij doet ook geen inspanning om contacten te leggen. Het is evident dat ze je niet met open armen ontvangen als je je terugtrekt in je Antwerpse burcht. De Wever zit in een patsituatie die hij zelf geschapen heeft. Gaat hij de staatshervorming proclameren vanuit het Antwerps stadhuis?”

“Er is een uitgesproken regionale vleugel bij de socialistische vakbond FGTB. Je kunt daarover contacten leggen. Doe je dat niet, dan moet je na verkiezingen in gesprek gaan met onbekenden, met mensen die je voor het eerst ontmoet. Dat móét mislukken.”

“Vergelijk De Wever met Hugo Schiltz. Die kon dat wel. Dat is wat anders dan je eigen nederlaag in scène zetten en nadien Calimero spelen. Heeft De Wever enig contact gehad met Di Rupo of Magnette sinds 2014? Nee toch? Dan kun je geen mirakels verwachten.”