Dedecker weet het zeker: "Dan komen er nieuwe verkiezingen"

bron: De Afspraak
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Volgens Jean-Marie Dedecker is de situatie uitzichtloos. Het ziet er volgens hem niet naar uit dat we snel een federale regering zullen hebben. De politicus deed in De Afspraak op Een wel een heel opvallende uitspraak.

Jean-Marie Dedecker stelt vast dat de de vorming van een mogelijke federale regering geen stap verder geraakt. Met de aanstelling van Paul Magnette als informateur hoopte het paleis tot onderhandelingen te komen, maar dat is allesbehalve het geval.

Een vorming van een paars-groene regering zal volgens Dedecker niet lukken. “Ik geloof er niet in”, zegt hij in De Afspraak. “Ik geloof dat we nieuwe verkiezingen krijgen tegen Pasen. Als de PS en de MR zich sterk genoeg voelen, dan krijgen we nieuwe verkiezingen.”

Ook een paars-gele regering zal er volgens Dedecker niet komen. “Wat is de overeenkomst tussen die twee partijen”, zei hij. “Als je kijkt naar het thema migratie: daar staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Ik praat ook met de oppositie, daar zeggen ze dat PS 8 miljard extra budget vraagt. Terwijl er al een gat in de kas is van 11 miljard", aldus het Kamerlid.