Leerkracht wordt na twee dagen ontslagen nadat leerlingen ontdekking doen op Facebook

door: BVDO
Facebook - sociale media
Afbeelding bron: Pixabay

Na twee werkdagen is in het Nederlandse Hengelo een leerkracht ontslagen. Er was de nodige ophef ontstaan over berichten van hem op sociale media.

Thijs Poelhekke werd begin maart aangenomen als leerkracht Nederlands in het Montessori College Twente in Hengelo. In het verleden werkte hij als comedian. Daarbij zette hij veel extreme, seksueel getinte teksten en afbeeldingen op sociale media.

Die zaken dateerden van tien jaar geleden. Toen leerlingen zijn naam opzochten op internet kwamen ze uit op die berichten. De zaak werd aangekaart bij het schoolbestuur en door alle ophef besliste de school om de man te ontslaan, zo schrijft Tubantia.

Het ging vooral om een specifieke tekst op sociale media die Poelhekke deelde. Het bericht titelde met 'Blijf jullie poep-en-plasmasturbatieselfies vooral delen, ik krijg er maar geen genoeg van!'. Er waren ook verschillende teksten over seks met dieren.

De school wist van het verleden van de leerkracht, want hij had het hen zelf verteld, maar wilde de man een tweede kans geven. Die duurde uiteindelijk slechts twee dagen.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24