Dierencentrum doet belangrijke oproep: “Doe een hond of een kat zoiets niet aan tijdens de feestdagen, dat loopt meestal fout af”

bron: TV-Oost
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Oost
De feestdagen komen stilaan weer in zicht. Verschillende mensen denken er elk jaar aan om hun vrienden of familie een huisdier cadeau te geven.

Dierencentrum Waasland uit Beveren doet een dringende oproep. Ze roepen om met de feestdagen geen dieren cadeau te geven. Wie bij het dierencentrum een dier wil, zal eerst een waslijst aan vragen moeten beantwoorden.

“Ze moeten vertellen wie ze zijn, wat ze gaan doen met vakantie, hoeveel tijd kunnen ze aan hun huisdier besteden”, legt Brigitte De Baere uit bij TV-Oost. “Een hond heeft ook recht op een goed leven.”

Gemiddeld zo’n 20 personen per jaar brengen rond de maand mei hun hond of kat naar een dierenasiel nadat ze het cadeau hebben gekregen met de kerstperiode. “We vragen om met de feestdagen geen hond of kat te kopen voor iemand anders.”

“Meestal zijn de dagen nog niet voorbij of de mensen staan hier terug bij ons. Dan is het niet wat ze ervan verwacht hebben. Daarom kan je bij ons rond die periode bij ons geen dieren meer adopteren. Ze zitten hier goed en hebben alles wat ze nodig hebben. Na de feestdagen mogen dan terugkomen. Laat de feestdagen even passeren, en is er dan nog interesse, mogen ze gerust terugkomen.”