Sabine Hagedoren heeft geen goed nieuws: "Het wordt op en top herfstweer"

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Vanaf vanavond verwachten we wolken vanuit het westen. Vannacht valt er af en toe regen of een paar buien. Er valt 1 tot 2 liter water per vierkante meter. In de Ardennen zullen lage wolken het zicht belemmeren. De lage wolken zorgen ervoor dat het niet al te fel afkoelt. Het blijft nog 4 tot 9 graden. Sabine Hagedoren voorspelt voor de komende dagen op en top herfstweer.

"Morgen halen we 7 tot 12 graden. Er is redelijk veel bewolking, met vooral na de middag en ’s avonds periodes met regen of buien. ’s Nachts komt er een volgende storing langs, en dan gaat het harder regenen vanaf de Franse grens. Het koelt weinig af, want de minima liggen tussen 5 en 10 graden.”

"Woensdag verwachten we meer wind, met rukwinden tot 60 of 65 kilometer per uur. Een diepe depressie zorgt voor veel wolken die naar ons worden gestuurd. Er zijn droge momenten, maar ook periodes met regen of buien. Het wordt echt herfstweer. Bij 7 tot 12 graden blijft het nog altijd redelijk zacht. De nacht daarop gaat het nog wat harder waaien, met rukwinden tot 75 kilometer per uur.”