Antwerpse moeder schrikt zich rot wanneer ze haar dode zoon op televisie ziet verschijnen: “Die zou toch gedood zijn bij IS?”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een Antwerpse moeder beleefde de schrik van haar leven. Fatima Ezzarhouni dacht meer dan een jaar dat haar zoon dood was.

Maar plots zag Fatima haar zoon Abdellah, een IS-strijder, op televisie verschijnen. Hij was gewond en gevangen genomen. Die zijn dat hij zijn lesje wel geleerd gehad. “Ik ben nu vooral heel moe”, zei hij.

Fatima is in ons land een boegbeeld van de moeders wiers kinderen naar Syrië zijn vertrokken. Ze werkt mee aan radicaliseringscampagnes en spreekt ook op scholen. Ze kwam ook op voor CD&V.

“Ik hoop dat hij de waarheid spreekt”, citeert Gazet van Antwerpen haar in Ter Zake. “Maar ik kan niet met 100% zekerheid zeggen dat hij niet meer radicaal is. Is het schijn?”

Ook Abdellah zijn Nederlandse vrouw en hun twee kleine kinderen zitten vast in een Syrisch gevangenkamp. k weet het niet meer. In de eerste plaats moeten zijn kinderen worden gered. Die hebben er niet voor gekozen.”