Vier kinderen van IS-vrouwen komen vanmiddag aan op luchthaven van Zaventem en daar blijft het niet bij

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Maandagmiddag arriveren er op de luchthaven van Zaventem opnieuw vier IS-kinderen. Het gaat om twee jongens van zeven jaar, en twee jongens van vijf jaar.

Het Nieuwsblad schrijft dat de moeders van de kinderen samen met nog twee andere kinderen in een Turkse gevangenis opgesloten zitten. Het gaat om de oudste kinderen van de Antwerpse bekeerlinge Tatiana Wielandt (27) en haar schoonzus Bouchra Abouallal (26) uit Merksem.

De kinderen hebben de Belgische nationaliteit want ze zijn hier geboren. Ze zullen onder het gezag worden gesteld van de Antwerpse jeugdrechter. Bij aankomst zullen de kinderen eerst naar een ziekenhuis worden gebracht voor onderzoek.

De kinderen worden onder het gezag gesteld van de Antwerpse jeugdrechter

Tatiana Wielandt en haar schoonzus Bouchra Abouallal vertrokken in 2013 naar Syrië. Samen met hun echtgenoten sloten ze zich aan bij terreurgroep IS. Na de dood van hun man trouwden ze met een ander IS-strijder, maar ook die zouden gedood zijn.

De twee IS-vrouwen spanden tot drie keer een kortgeding aan tegen België zodat hun kinderen opgehaald zouden worden in Syrië. In oktober konden ze de grens met Turkije oversteken. Het land levert nu de kinderen uit.

De verwachting is dat er de komende tijd nog zo’n 10 IS-kinderen terugkeren naar ons land. In totaal zouden meer dan 50 kinderen door hun Belgische ouders in Syrië zitten.