Tom Van Grieken (Vlaams Belang) moet er niet van weten: "Jullie zijn bij ons niet meer welkom en komen er ook nooit meer in"

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tom Van Grieken laat zich gelden in de hele zaak van de mogelijke terugkeer van IS-strijders. Door de inval van Turkije in het noorden van Syrië, dreigen verschillende Belgische IS-strijders terug te keren naar ons land.

Tom Van Grieken wil niet dat Vlaanderen die terugkerende IS-strijders gaat opvangen. De voorzitter van Vlaams Belang spreekt krachtige taal op zijn Twitter. Hij verwijst ook naar de twee Belgen die zijn opgepakt omdat ze geld inzamelden om IS-vrouwen te helpen ontsnappen uit Koerdische gevangeniskampen.

"In dit land is het blijkbaar de normaalste zaak van de wereld dat zogenaamde 'Belgen' geld ophalen om IS-terroristen terug te halen naar dit land. Mensen die vertrokken zijn om gruweldaden te plegen in Syrië zouden wij moeten terughalen? Te zot voor woorden."

"Die mensen verwerpen onze manier van leven. Vinden dat vrouwen niet gelijk zijn aan mannen en dat homoseksuelen maar van gebouwen gegooid moeten worden. Voor die mensen heeft het Vlaams Belang maar één heel duidelijke boodschap: so long, farewel, auf Wiedersehen. Jullie zijn vertrokken en moeten nooit meer terugkomen. En mensen die geld hebben ingezameld kunnen dat best gebruiken om IS-terroristen achterna te reizen. Dan zijn we ineens ook van julie verlost!"