Getrouwd achter de tralies: Man huwt met moordverdachte

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
In de gevangenis van Hasselt is een man deze week in het huwelijksbootje gestapt met een gedetineerde. De vrouw zit vast op verdenking van de moord op haar ex-vriend.

De 26-jarige Kristel Appelt zit al sinds december 2018 in de gevangenis. Ze wordt ervan verdacht haar ex-vriend Andy Vandereyt op straat te hebben doodgestoken.

Bruidegom Mike Gielen (23) is nu een vrij man (onder elektronisch toezicht), maar hij leerde Kristel kennen in de gevangenis van Hasselt. "Ik ben daar beland door een veroordeling voor drugssmokkel. We zijn elkaar toevallig tegengekomen, in de bezoekersruimte", vertelde hij aan Het Belang van Limburg.

De vonk sloeg over en in mei besloten de twee een koppel te vormen. Mike ging enkele weken nadien over tot een huwelijksaanzoek. Nu, zes maanden later, is het koppel getrouwd door de Hasseltse schepen van Burgerzaken Joske Dexters (N-VA).

"Ik besef dat Kristel bij een veroordeling mogelijk twintig of dertig jaar gevangenisstraf zal krijgen, maar dat maakt me niet uit. Onze liefde is voor eeuwig", aldus de bruidegom.