Koppel moet hartverscheurende keuze maken nu ze een baby met twee hoofden en drie armen hebben: “We kunnen het niet betalen”

bron: Metro
door: PMN
Afbeelding bron: Metro
De 21-jarige Babita Ahirwar en haar echtgenoot Jaswant Singh uit India zijn erg geschrokken. Ze zijn de ouders geworden van een siamese tweeling met drie armen.

“We zijn erg geschokt”, legt Singh uit bij Metro. “We hadden nooit verwacht dat we een baby zouden krijgen met twee hoofden en drie armen. Toen mijn vrouw het zag, is ze flauwgevallen.”

“Iedereen die onze baby ziet schrikt erg. Het is eigenlijk ongelofelijk. We waren erg blij dat we een tweeling zouden krijgen, maar het is er één geworden met twee hoofden.”

De grote vraag is wat er nu moet gebeuren? Dokters hebben de siamese tweeling meegenomen voor verdere verzorging. Een mogelijkheid is om de tweeling te scheiden van elkaar. 

Nu is het nog niet zeker of ze het zullen overleven. De kinderen hebben ook dezelfde organen. “Maar wij hebben geen geld voor zo’n operatie”, gaat Singh verder. “Het is onze baby en we gaan die opvoeden zoals die nu is. Al de tijd dat ze leven, zal ik van hen houden."

Tags india baby