Jean-Marie Dedecker zal het nooit meer vergeten: “Goesting om hem op zijn gezicht te slaan”

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Dedecker is één van de winnaars van de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Hij werd zo burgemeester van Middelkerke.

In het VRT-programma ‘Wissel Van de Macht’ blikt Jean-Marie Dedecker terug op de periode dat hij kort lid was van N-VA. De N-VA zat toen in een kartel met CD&V, en die kon zich niet vinden in de figuur van Dedecker.

Lang duurde het allemaal niet want na tien dagen werd Dedecker bij N-VA aan de deur gezet. Het maakte hem toen razend. “Ik was ontzettend ontgoocheld in Bart De Wever”, blikt Dedecker terug op die periode.

“Ik weet nog dat er een debat was in ‘De Zevende Dag’. Hij had dat goed gezien want hij had zijn vrouw mee en zijn kindjes. Ik had toen graag op zijn gezicht geslagen. Ik meen het. Ik heb mij moeten inhouden omwille van zijn vrouw en zijn kindjes. Het is dankzij Theo Francken dat het terug goed is gekomen.” Dat was zo'n elf jaar later.

Bart De Wever besefte dat hij daar een grote fout gemaakt had. “Ik heb hem ook om vergiffenis gevraagd, maar Jean-Marie reageert daar dan niet op. We wandelen dan terug naar de auto en daar heeft hij het gezegd.”