Dedecker wil geen doemdenken over milieu: “Genieten van palmbomen in Middelkerke”

door: BVDO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker is al het negatieve over het milieu meer dan ooit beu. Volgens hem is de mens niet verantwoordelijk voor wat er gebeurt.

In een interview met Het Nieuwsblad bevestigt Jean-Marie Dedecker dat hij wel degelijk bezorgd is om het milieu en tegen fossiele brandstoffen is, maar niet gelooft in alle doemdenkers.

Hij denkt dat de opwarming van de aarde niet door de mens veroorzaakt wordt, maar door de zon die als thermostaat het klimaat regelt. Periodes van opwarming en afkoeling zijn er volgens hem altijd geweest.

Als er een probleem is, zal dat opgelost worden. “Stop de paniek, de wereld zal niet vergaan. Er zijn twee dingen belangrijk in het leven: vrijheid en gezondheid. Door corona en doemdenken worden we nu in allebei beperkt en ik heb het daar ontzettend moeilijk mee.”

De wereld zal volgens Dedecker dan ook niet vergaan. “Stijging van de zeespiegel? We zullen dijken bouwen en genieten van de palmbomen in Middelkerke, verdomme. En we vegen er voor de rest onze voeten aan”, besluit de politicus.

Lees al het nieuws in de gratis app van Redactie24