Minderjarigen in ons land komen op deze onrustwekkende manier aan sterke drank

bron: GVA
door: BMO
Een op drie fuiven in ons land serveert alcohol aan jongeren jonger dan 16. Dat is echter bij wet verboden. De schuld ligt vooral bij de jongeren zelf. Die laten valse paspoorten maken met een hogere leeftijdsvermelding.

Het is in ons land verboden om alcoholische dranken zoals bier of wijn aan jongeren jonger dan 16 jaar te serveren. Sterke drank mag zelfs pas vanaf 18 jaar. Uit een onderzoek dat Gazet van Antwerpen vandaag publiceert, blijkt echter dat er op fuiven en evenementen in ons land nogal laks wordt omgesprongen met die wet.

Dat is niet altijd de schuld van de organisatoren, maar meestal van de jongeren zelf. Die doen er blijkbaar alles aan om toch maar aan alcohol te geraken. Zo worden er valse paspoorten met een valse leeftijdsvermelding nagemaakt om aan de toog te kunnen bestellen wat men maar wil.

Uit cijfers blijkt dat dagelijks zes jongeren op de spoed worden opgenomen omdat ze stomdronken zijn. Daarom ontstond er in de politiek discussie om de minimumgrens van alcoholgebruik op te trekken naar 18 jaar, maar minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil daar niet op ingaan.