Time magazine legt haarfijn uit waarom Greta Thunberg Persoon van het Jaar is

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Greta Thunberg is door het bekende magazine Time uitgeroepen tot 'Persoon van het Jaar'. Time legt ook haarfijn uit waarom de keuze op de jonge klimaatactiviste is gevallen.

Thunberg is de jongste persoon ooit die de titel van Time in de wacht sleept. De hoofdredacteur, Edward Felsenthal, somt de redenen op waarom men voor het 16-jarig Zweedse meisje heeft gekozen.

"Het begon met een verhaal dat bekend is bij elke ouder van elke generatie in elke uithoek van de wereld: een verontwaardigde tiener en een plotselinge uitbarsting van rebellie. Het werd een van de meest onwaarschijnlijke en zeker een van de snelste beklimmingen naar wereldwijde invloed in de geschiedenis."

"In de loop van iets meer dan een jaar, ging een 16-jarige uit Stockholm van een eenzaam protest op de keien buiten het parlement van haar land naar het leiden van een wereldwijde jeugdbeweging; van een schoolkind dat werkwoorden in de Franse les vervoegt tot ontmoetingen met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, presidenten en de paus; van een solo-demonstrator met een handgeschilderde slogan (Skolstrejk för Klimatet) tot het inspireren van miljoenen mensen in meer dan 150 landen om de straat op te gaan namens de planeet die we delen."

Het volledige artikel kan je nalezen via deze link.