Deze week elke dag ‘mission impossible’ voor onze informateurs?

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) gaan een hele week praten met alle partijvoorzitters, ook die van N-VA en PS. Bedoeling is om nogmaals te onderzoeken hoe levensvatbaar een paars-gele regering nog is. Het water lijkt echter erg heel diep.

CD&V-voorzitter Joachim Coens drong al langer aan om PS en N-VA opnieuw rond de tafel te krijgen. Afgelopen zaterdagavond gebeurde dat voor het eerst sinds lang nog eens. Het gesprek verliep constructief genoeg om deze week iedere dag samen te zitten, weet Het Nieuwsblad.

Zijn PS en N-VA bereid om samen te werken?

De informateurs hopen tegen vrijdag, wanneer ze opnieuw bij de koning verwacht worden, een zicht te hebben of er een paars-geel alternatief is voor de paars-groene piste van Magnette. Mathematisch biedt die meer ruimte, maar dan moeten PS en N-VA bereid zijn om samen te werken.

Pas als blijkt dat die twee echt onverzoenbaar zijn, willen de informateurs verder gaan met paars-groen. De laatste dagen kwam het tot zware uithalingen tussen de partijvoorzitters van PS en N-VA. Er is deze week dus beslist veel werk aan de winkel om paars-geel een kans te geven. Een 'mission impossible' of toch niet?