Geen gebrek aan complimenten: van der Poel is volledig mind-blowing!

bron: VeloNews
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathieu van der Poel rijdt in het veldrijden weer iedereen aan flarden, maar ook op de weg én op de mountainbike heeft de alleskunner een diepe indruk nagelaten. Wielerkenner Heinrich Haussler spreekt van één van de grootste talenten ooit.

Heinrich Haussler is de 35-jarige Australiër die bij Bahrein-McLaren ploegmaat is van onder andere Dylan Teuns.

In een gesprek met VeloNews geeft Haussler ook zijn mening over Van der Poel. "Als ik die kerel zie koersen, dat is echt indrukwekkend. Hij is een absolute freak. Hij is geweldig voor de sport. Ik hou ervan hoe hij wisselt van de mountainbike naar de cross naar de weg."

“Ik rijd zelf vaak met de mountainbike, ik weet hoe moeilijk dat is. De motor die je nodig hebt in anderhalf uur op de mountainbike is volledig anders dan wat we doen op de weg. Je ziet hem het ene weekend een mountainbikerace rijden en dan een etappe winnen in een rittenkoers op de weg. Hij is volledig mind-blowing."

Ook de inhaalrace van Van der Poel in de Ronde van Vlaanderen liep diepe indruk na op Haussler. "Ik herinner me dat hij voorbij me kwam op de Koppenberg maar ik wist niet dat hij gevallen was. Voor de meesten is het dan game-over. Hij knokte terug en eindigde vierde! Het was ongelooflijk. Hij is één van de grootste talenten die het wielrennen ooit zag."