Krijgt ons land met Kerstmis opnieuw bijzonder bezoek?

door: BMO
Afbeelding bron: Pixabay
Er zal binnenkort wellicht een nieuwe wolf opduiken in ons land. Zaterdag is er zo’n viervoeter gesignaleerd in Nederlands Limburg. Het dier zou volgens wetenschappers onderweg zijn naar Vlaanderen.

NaVolgens de vereniging ‘Welkom Wolf’, die waarnemingen van wolven in ons land coördineert, volgt de gespotte wolf een route langs de Maas die naar Vlaanderen leidt. Ook wolvin Naya zou eerder langs die weg gekomen zijn.

Vlaanderen kende tot nu toe met het wolvenkoppel Naya en August en wolf Roger drie wolven. Die laatste werd in maart vorig jaar doodgereden. Recent maakte het Agentschap Natuur en Bos ook bekend dat Naya wellicht gedood werd door professionelen, mogelijk jagers of stropers. Ook van haar welpen, die ondertussen 4,5 maanden oud zouden zijn, is er nog steeds geen spoor.

De politie neemt de zaak ernstig en voert een onderzoek. Het rondzwerven van de wolven in ons land kon op heel wat mediabelangstelling rekenen. Krijgt ons land met Kerstmis opnieuw een wolf? Veel natuurliefhebbers hopen er alvast op.