Arts waarschuwt voor deze populaire trend: "Kan zelfs tot operatie leiden"

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
De juiste pose vinden om toch maar die perfecte selfie te kunnen maken, kan nare gevolgen hebben. Een plastisch chirurg luidt de alarmbel.

De Britse plastisch chirurg Raj Ragoowansi ziet een stijgend aantal jongeren lijden aan carpaal tunnelsyndroom, waarbij zenuwen ter hoogte van de pols gekneld raken. Dat kan tintelingen veroorzaken, of erger.

"Bij een 26-jarige patiënte was de gevoelloosheid zo erg, dat ze niets meer kon vastnemen. We zien ook de 'iPhone-duim', waarbij herhaaldelijk gebruik van de duim tot pijn in pezen en gewrichten lijdt", aldus de arts.

Ook de manier waarop jongeren hun pols naar binnen plooien om de perfecte selfie te maken, kan nefast zijn. Als pijnstillers niet werken, moeten hormoneninjecties of zelfs een operatie soelaas bieden.

Kim Kardashian

De Amerikaanse reality-ster Kim Kardashian kan ervan meespreken. Zij nam vorig jaar op een vierdaagse vakantie naar Mexico maar liefst 6.000 selfies. Ze zag zich genoodzaakt om een assistent in te huren om haar pijnlijke pols wat rust te geven.

Tags selfie foto