Prins Laurent neemt zeer opvallend initiatief: “Hij is die kritiek nu echt wel kotsbeu”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prins Laurent deed bijna twee jaar niets. En kijk, twee jaar later is hij de hardstwerkende prins van de koninklijke familie.

Prins Laurent deed dit jaar 54 officiële activiteiten. Hij ging naar heel diverse dingen kijken en bezoeken. Het Laatste Nieuws schrijft dat prins Laurent vorig jaar amper 23 officiële activiteiten deed, het jaar ervoor 35 en in 2016 waren het er 46.

Waarom doet prins Laurent dit jaar dan wel zoveel activiteiten. ‘Niet alleen doet Laurent plichtbewust zijn werk, hij probeert ook een voorbeeldige broer en zoon te zijn’, merkt de krant op. 

‘Hij ging naar de mis voor overleden familieleden en naar het feestje voor de 18de verjaardag van Elisabeth. En gisteren schoof hij zelfs aan voor het kerstconcert in het paleis. Dat was geleden van 2013.’

"Hij wil de dotatie-affaire achter zich laten. Hij was de kritiek op zijn doen en laten grondig beu", klinkt het in zijn omgeving. Vorig jaar nog moest prins Laurent 15% van zijn dotatie laten vallen omdat hij zonder toestemming op een feestje van de Chinese ambassade was opgedoken. Maar dit jaar kreeg hij dus weer het volledige bedrag van 320.000 euro.