Topadvocaat zelf voor de rechter: En niet om het minste beetje

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Een Brusselse topadvocaat moet zelf voor de rechter verschijnen. De man zou een rol gespeeld hebben bij een poging om een drugsbaron te helpen ontsnappen uit de gevangenis.

De Franse drugsbaron Mohamed Banebdelhak probeerde in 2014 uit de gevangenis van Sint-Gillis te ontsnappen met hulp van buitenaf. Vier personen deden zich daarbij voor als agenten, in een poging de gevangenis binnen te kunnen rijden.

Toen dat smoesje niet lukte, beukten ze met een bestelwagen de gevangenispoort in. In het veiligheidssas losten de vier daders een aantal schoten en hielden ze een verpleegster gegijzeld. Uiteindelijk moesten ze afdruipen. Een wilde achtervolging op de Brusselse ring volgde nog.

Correctionele rechtbank

Het Franse gerecht arresteerde vier personen. Later, in 2017, werd advocaat Olivier Martins opgepakt door Belgische speurders. Het parket vraagt dat Martins wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor zijn mogelijke rol in de spectaculaire ontsnappingspoging. Hij zal op 30 januari voor de raadkamer moeten verschijnen.