John Crombez lacht met sollicitatie van Bart De Wever: "Om dan dit te komen zeggen..."

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever heeft al meermaals openlijk gesolliciteerd naar de job van koninklijk (in)formateur. John Crombez, voormalig voorzitter van SP.A, lacht daar eens mee. Daarnaast benadrukt hij dat SP.A ook de voorkeur heeft om niet in een federale regering te stappen.

De Wever had snoeiharde kritiek op hoe Paul Magnette zijn rol als informateur opnam en gaf aan dat hij graag aan zet wil komen. Daar stelt John Crombez zich toch vragen bij.

Bart De Wever solliciteert op een manier dat hij de job niet wilt. Er zijn twee momenten geweest dat hij kon starten, maar dat hij het niet heeft gedaan. Ik heb daar respect voor, dat is zijn recht. Maar om dan nadien te komen zeggen dat hij niet mag”, aldus Crombez in de Zevende Dag.

SP.A maakt liever geen deel uit van een federale regering

“Het enige dat mij interesseert is dat het nu snel vooruit gaat. Het is genoeg geweest. Er is tot nu toe heel vaak door kopstukken teruggeplooid op tactiek, maar op een bepaald moment moet je een meerderheid in de Kamer hebben die zegt dat ze een beleidsplan gaan maken.”

SP.A geeft de voorkeur aan een oppositiekuur. “Wij hebben de verkiezingen verloren. We hebben altijd gezegd dat we geen deel willen uitmaken van een nieuwe regering als we numeriek niet nodig zijn.”