Frank Duboccage doet fijne vaststelling op de weerkaarten: “Om naar uit te kijken”

bron: VTM
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Het einde van het jaar belooft droog en zacht te verlopen. Dat voorspelt VTM-weerman Frank Duboccage.

“Tweede kerstdag starten we droog met af en toe wat, maar er komt een storing onze richting uit. De bewolking neemt toe vanaf de kust, en net voor de avond zou het licht kunnen gaan druppelen in het westen. De regen is vooral voor de nacht van donderdag op vrijdag.”

“Vrijdag zijn nog niet verlost van de regen. Als we opstaan is het overal nat. Na de middag gaat die storing wat verbrokkelen, waardoor het grotendeels droog zal worden. De zon krijgen we op vrijdag niet te zien.”

“Het weekend ziet er een pak beter uit. Zowel op zaterdag als op zondag krijgen we droog weer, met na het optrekken van het ochtendgrijs ook af en toe wat zon. Het weekend is er ééntje om naar uit te kijken.”

“Aan de temperaturen gaat niets veranderen tot en met het weekend. We krijgen altijd waarden rond 8 graden, misschien af en toe een 9 graden. We zien wel dat het ten oosten van ons al een pak kouder wordt, met temperaturen die in Oost-Europa nauwelijks nog boven het vriespunt uitkomen. Bij ons blijft het zacht tot het einde van het jaar. De droge dagen zijn in de meerderheid, en dat is mooi meegenomen.”