Bejaarde man vuurt verschillende keren op ontsnapte asielzoekers, maar dat kan hem nu duur te staan komen

bron: De Standaard
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In de nacht van woensdag op donderdag liep het helemaal mis in de provincie Luxemburg. Een man uit Marche-en-Famenne kreeg ongewenst bezoek over de vloer.

Inbrekers drongen binnen in de woning van een bejaard echtpaar. Het was dan 2 uur ‘s nachts. Het bejaard koppel hoorde verdachte geluiden in hun woning. De man ging daarop een kijkje nemen met een riotgun in zijn hand, schrijft De Standaard.

Plots stond hij oog in oog met twee inbrekers. De bejaarde man twijfelde niet en opende het vuur. Hij schoot meerdere keren op de inbrekers. Eén van hen raakte ook gewond.

Twee tieners waren ontsnapt uit asielcentrum

De inbrekers waren twee tieners die ontsnapt waren uit het asielcentrum. Het gaat om een jongen van 18 jaar en zijn kompaan is 17 jaar oud. Die laatste raakte ook gewond.

In de buurt is er al een tijdje een inbrakenplaag. De politie gaat nu onderzoeken in hoeverre de ontsnapte asielzoekers daar verantwoordelijk voor zijn. De bejaarde man heeft zijn wapen nooit geregistreerd sinds hij het kocht in 1980. Hij riskeert nu een vervolging voor het toedienen van slagen en verwondingen.