Woede over verandering sociale huurprijzen: "In Brussel maken ze racisten van ons"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De herberekening van de huurprijs van sociale woningen heeft grote gevolgen. "Wij moeten plots 400 euro per maand meer betalen", klinkt het.

De vorige Vlaamse regering besliste onder leiding van Liesbeth Homans (N-VA) dat de huurprijzen voor sociale woningen herberekend dienden te worden. De maatregel gaat op 1 januari in, een overgangsperiode komt er niet.

In het geval van Jean-Pierre en Lutgarde uit Hoogstraten komt dat neer op een grote stijging  van de huurprijs. Zij betaalden tot dusver net geen 600 euro per maand. Daar komt vanaf januari 400 euro bij. "Wij zijn altijd eerlijk geweest over onze situatie. Toen ik veertien jaar geleden bij Lutgarde introk, heeft ze dat onmiddellijk gemeld. Daar zijn we nu de dupe van", zegt Jean-Pierre in Gazet van Antwerpen. "Ik ben nooit een racist geweest, maar in Brussel maken ze nu racisten van ons."

OCMW

De man denkt eraan een woonst te zoeken op de private huurmarkt. "Of ik kan mijn job opzeggen, zodat ik een uitkering krijg, waardoor de huurprijs weer zou zakken. En als we dan nog geld tekortkomen, kloppen we aan bij het OCMW", besluit hij.