CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi razend: "Gedegouteerd door N-VA"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi is razend op N-VA. Hij neemt dan ook geen blad voor de mond.

Tijdens een lezing zei Jan Jambon (N-VA) dat 'een familie asielzoekers zoveel kindergeld had verzameld dat ze er een huis mee kon kopen'. Daarna maakte hij in Gazet van Antwerpen het Vlaams Belang het hof.

Open VLD kan niet lachen om wat Jambon gedaan heeft. Voorzitster Gwendolyn Rutten sprak van een 'extreemrechts broodjeaapverhaal', met andere woorden, Jambon staat te liegen als hij dergelijke dingen zegt.

Als er één ding is dat de Vlaamse regering wil vermijden is dat het weer een 'kibbelkabinet' gaat worden. Om die reden dat ook minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) het voorzichtig opneemt voor Jambon. Al is hij wel de enige CD&V'er die dat doet. De rest zwijgt, op jongerenvoorzitter Sammy Madhi na. 

Mahdi is razend op Jambon. "Ik ben gedegouteerd. Als we ons verlagen tot een politiek waarbij niet alleen de eigen achterban, maar ook die van Vlaams Belang gepaaid moet worden met leugenachtige informatie, dan moeten christendemocraten zich daar heel slecht bij voelen", citeert De Morgen hem.