Brussels Hof van Beroep neemt drastisch besluit over zes spoorloze Antwerpse Syriëstrijders: ‘Eerste keer dat ze zoiets beslissen’

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Zes Antwerpse Syriëstrijders hebben geen goed nieuws gekregen. Het Brusselse Hof van Beroep heeft een drastisch besluit genomen over hen.

De zes Antwerpse Syriëstrijders werden jaren geleden al veroordeeld, maar zijn sindsdien spoorloos. De zes waren lid van Sharia4Belgium. In 2015 werden ze bij verstek veroordeeld. Er was toen nog niet de mogelijkheid om nationaliteit in te trekken.

Dat gebeurde nu wel. Het Brusselse Hof van Beroep nam die beslissing nadat er een aparte procedure werd ingediend. Het was de eerste keer dat zoiets gebeurde, staat er te lezen in Het Laatste Nieuws. Maar wat als één van hen toch in België opduikt? “We moeten dan de mogelijkheid bekijken of ze zich nog kunnen verzetten tegen het verdict”, licht een gerechterlijke bron toe.

Drie van de zes leden zouden al gesneuveld zijn in de strijd. De 32-jarige Azdine Tahiri zou wel nog kans maken om terug te keren naar ons land. Hij zit nu gevangen bij de Syrische Koerden. Hij is getrouwd met een Nederlandse vrouw, maar die is ook haar nationaliteit verloren. Zij geraakte toch in Turkije en die stuurden haar terug naar Nederland.