Yves Leterme bikkelhard voor de kiezers: "Dat komt ervan, als ze zo gaan stemmen"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dat we zo lang na de verkiezingen van 26 mei vorig jaar nog steeds geen federale regering hebben, is ook te wijten aan de kiezers. Dat zegt voormalig premier Yves Leterme.

Leterme (CD&V) antwoordt in Het Nieuwsblad op de stelling dat de politiek de kiezer het toch niet kan kwalijk nemen dat hij de kaarten zo geschud heeft.

"Toch wel", vindt Leterme. "De kiezer heeft wel het laatste woord, maar heeft niet altijd gelijk. De kaarten liggen nu bijzonder moeilijk: de grootste partij in Vlaanderen wil niet besturen tenzij in 100 procent comfortabele omstandigheden. Dan blijft er niet veel meer over.."

"Karel De Gucht heeft gelijk"

"Karel De Gucht heeft gelijk als hij zegt dat de kiezer ook een verantwoordelijkheid heeft in deze moeilijke formatie. Als het politieke landschap al versnipperd is en de kiezer wijst de partijen af die willen besturen, dan kom je snel uit bij mensen van wie het eerste objectief is om dat niet te doen", aldus Leterme in de krant.

Karel De Gucht (Open VLD) sprak, zoals Leterme aanhaalt, eerder soortgelijke woorden: Lees hier het volledige artikel over Karel De Gucht.