Er is meer duidelijkheid over gevonden Frederik Vanclooster: “Op die manier is hij gestorven”

door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Er is eindelijk meer duidelijkheid voor de ouders en zus van Frederik Vanclooster. De jongen is uit het kanaal gehaald door duikers van de brandweer.

De 21-jarige Frederik Vanclooster is vier dagen nadat hij spoorloos verdween teruggevonden in het ijskoude water van het kanaal Brussel-Schelde.

De student computerwetenschappen aan de VUB is op oudejaarsnacht in het water gevallen en raakte in nood. Er is nu ook meer duidelijkheid over de doodsoorzaak.

"Je lichaam koelt fel af en je hart begeeft het vrijwel onmiddellijk"

Frederik is gestorven door een thermische schok. “Door de bruuske overgang van de warmte in de fuifzaal naar het ijskoude water heeft hij wellicht gelukkig niet veel afgezien”, zegt brandweerman Thomas Festjens in Het Nieuwsblad. Je lichaam koelt plots zo intens af dat je hart het vrijwel onmiddellijk begeeft.”

Het was ook Festjens die het lichaam van Frederik onder water op de barricade hees. “Vooral het collectieve zoeken naar Frederik heeft mij aangegrepen. De halve stad heeft dagenlang vergeefs naar hem gezocht. Onze job is niet te benijden, maar het biedt ­ergens troost dat Frederiks ouders nu ­weten waar ze aan toe zijn. Ze verdienen alle steun en liefde."