Greta krijgt het op haar heupen: "Die waanzin moet ophouden, dat is verraad aan het leven zelf"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Greta Thunberg heeft samen met een aantal klimaatactivisten van over de hele wereld een brief geschreven. Daarin worden eisen gesteld: fossiele brandstoffen moeten gebannen worden.

"We bevinden ons nu in een nieuw decennium, eentje waarin elke dag cruciaal zal zijn wat betreft beslissingen over hoe de toekomst eruit zal zien", schrijven de klimaatactivisten.

"Wij eisen dat alle bedrijven, banken, instellingen en overheden onmiddellijk stoppen met investeren in fossiele brandstoffen en er zich van afkeren. We willen niet dat die zaken in 2050, 2030 of 2021 gebeuren, we willen dat ze nu gebeuren", klinkt het.

Uit comfort zone stappen

"We weten ook wel dat de wereld complex is en dat hetgeen we vragen niet gemakkelijk is. Maar de klimaatcrisis is ook extreem complex, en dit is een noodgeval. In een noodgeval moet je uit je comfort zone stappen en beslissingen maken die niet fijn zijn."

"Alles minder dan onmiddellijk stoppen met investeringen in de fossiele brandstofindustrie, zou een verraad zijn van het leven zelf. Zoals alles nu gaat, draait het uit op een misdaad tegen de mensheid. We eisen dat de leiders hun rol opnemen in het stoppen van deze waanzin. Onze toekomst staat op het spel", besluiten Thunberg en co.