Politiek analist doet verontrustende vaststelling over Bart De Wever en Paul Magnette: “Dat laat hen beiden volledig koud”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip heeft informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) een verlenging van hun opdracht gegeven. Ze blijven twee weken langer aan zet.

Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) moeten nagaan of N-VA en PS nu toch aan tafel kunnen na de uitgestoken hand van Bart De Wever (N-VA) op de nieuwjaarsreceptie van hun partij.

“Coens & Bouchez trokken gisteren met lege handen en rode kaken naar de koning. Vijf weken lang hielden ze zich onledig met het noteren van ieders wenslijstje”, bedenkt politiek analist Jan Segers zich in Het Laatste Nieuws. 

“Maar zaterdagavond, op de voorlaatste dag van hun opdracht, verwees Bart De Wever met één uitspraak heel hun verzameld werk naar de prullenmand. In zijn toespraak in de Nekkerhal stak De Wever de hand uit naar de PS, of zo moest het toch klinken.”

"Het Paleis laat het tempo bepalen door het nieuwjaarsfeestje van N-VA"

“Breaking news! Stop de persen! Nieuw feit! Prompt kregen Coens & Bouchez de koninklijke opdracht om nog één keer na te gaan of N-VA en PS werkelijk onverzoenbaar zijn. Of hoe het Paleis het tempo en de richting van de formatie laat bepalen door het nieuwjaarsfeestje van de N-VA.”

“Zou er in de hele Wetstraat - en bij uitbreiding ook in het Paleis - nog iemand rondlopen die oprecht gelooft dat er alsnog iets moois kan bloeien tussen N-VA en PS? Niets verbindt hen. Waarom zou dat acht maanden na de verkiezingen plots anders zijn? Welk gedeeld belang zouden Bart De Wever en Paul Magnette ineens hebben ontdekt? Het staatsbelang? Dat laat hen beide koud. Het algemeen belang? Eerst maar eens het partijbelang dienen.”