Wetstraatjournalist Ivan De Vadder heeft wel heel slecht nieuws: “Ik zie het niet meer gebeuren”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Komt er nog een nieuwe federale regering of niet? Het kan ook zijn dat we naar nieuwe verkiezingen gaan.

“We zijn acht maanden ver en we zijn nog altijd maar aan het informeren. Dat wil zeggen dat men na wil gaan of partijen met elkaar willen praten”, verduidelijkt Ivan De Vadder in ‘Villa Politica’. “Je kan de vraag stellen wat die politici de voorbije acht maanden gedaan hebben als we nog maar in dat stadium zitten."

“Er is een uitgestoken hand van Bart De Wever naar SP.A. N-VA heeft altijd gezegd een rechts beleid ofwel het confederalisme. Er is nu een sprankeltje hoop want ze hebben met dat minimumpensioen van 1.500 euro wel iets gemeenschappelijks. Maar ik zie daarna toch alweer heel grote verschillen opduiken. SP.A-voorzitter Connor Rousseau roept wel op tot praten, maar of we ver gaan geraken met dat praten, ik kan het mij niet voorstellen.”

“De twee informateurs zitten ook nog eens op een verschillende piste. Maar je kan ook naar al hun voorgangers beginnen te kijken. Ik denk niet dat we alleen hen moeten viseren. Dit is een probleem van de politieke klasse en van een bepaald systeem. Hoe gaan we nu nog een federale regering kunnen vormen want dit probleem gaan we blijven hebben na elke nieuwe verkiezing?”