Anuna De Wever wil dit rampscenario vermijden: “Dan zullen er 620.000 Belgen noodgedwongen moeten verhuizen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever is weer terug in het land. Youth for Climate boegbeelden Anuna De Wever, Adélaïde Charlier en Josefien Hoeré zijn sinds maandagochtend weer in het land.

De meisjes en andere leden van Youth For Climate kwamen met een containerschip aan in Duinkerke. Ze waren op 2 oktober vertrokken. “Het was een onvergetelijke reis”, zegt Anuna De Wever in De Standaard. “Maar nu ben ik wel blij terug thuis te zijn.”

“We nemen de ervaring mee van de reis die we in het Amazonewoud hebben opgedaan. De Amazone is een van de belangrijkste longen van de aarde en moet een prioriteit zijn van iedereen. Dus ook Europa en België moeten hier meer aandacht voor hebben.”

Op 7 februari is er de volgende klimaatmars voor jongeren in ons land. Ze willen nu specifiek de aandacht vestigen op onze oceanen. “De planeet bestaat voor 70 procent uit water en dus is het belangrijk dat we hier goed voor zorgen.”

“Gedaan met plastic vervuiling en overbevissing, maar ook het stijgende zeeniveau is héél belangrijk voor België. We zijn een kustland, en in 2100 zullen er meer dan 620.000 Belgen moeten verhuizen door het stijgende water", besluit De Wever.