Twee Belgische IS-weduwen Wielandt en Abouallal vrijgelaten: Alleen dit houdt hen nog tegen om terug te keren

door: PMN
De twee Belgische IS-weduwen Tatiana Wielandt (27) en Bouchra Abouallal (26) wachten vol ongeduld tot ze kunnen terugkeren naar ons land.

De twee zijn vorige week vrijgelaten uit de Turkse gevangenis. Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal verblijven momenteel in een vluchtelingenkamp tot wanneer ze weer kunnen terugkeren naar België. Eerder werden al vier van hun zes kinderen terug naar ons land gehaald en nu moeten ook zij naar hier worden gehaald, samen met nog twee andere kinderen.

De twee moeders werden in de Turkse rechtbank vrijgesproken voor  voor terrorisme op Turks grondgebied. Twee uur later waren ze al vrij. ”Een bizar moment”, zegt advocaat Walter Damen aan Gazet van Anntwerpen. 

Vluchten
“Ik was op weg naar de gevangenis om hen in te lichten over de verdere procedure, toen ik hen plots met de kinderen en al hun gerief voor de gevangenis aantrof.” 

“Ze hadden dus ook perfect kunnen vluchten of zich onvindbaar maken voor het gerecht. Maar ze weten dat ze daders zijn en geen slachtoffers, en ze willen hun straf graag uitzitten in ons land. Ze wachten nu vrijwillig in een vluchtelingenkamp op hun uitlevering.”

Het is nog niet duidelijk wanneer Wielandt en Abouallal kunnen terugkeren. Alles hangt af van het coronavirus.