"Ontsnapte Belgische IS-vrouw is gevangen genomen" (maar niet door de politie)

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Eén van de drie Belgische vrouwen die vorig weekend wisten te ontsnappen uit gevangeniskamp in Ain Issa, is alweer terug gevangen genomen. Dat blijkt uit informatie van een welingelichte bron.

Amine Elbahi heeft zelf een verwante in één van de kampen en onderhoudt ook contacten met tal van families die in dezelfde situatie zit. De jonge Frasnman heeft ook informatie over de Belgische IS-vrouw. "Ik ben er 200 procent zeker van dat ze weer gevangen is genomen door IS", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

Hij kreeg een bericht van een Française. ij schreef dat ze na haar vlucht uit Ain Issa opgevangen is door mannen die verklaarden: "Wij zijn jullie broeders van de Islamitische Staat en we brengen jullie in veiligheid in de woestijn. Jullie maken deel uit van IS en dat zal zo blijven." En in het gezelschap was ook een Belgische vrouw, zo goed als zeker de 24-jarige Fatima B. uit Borgerhout.

Waar de twee andere Belgische IS-vrouwen zich op dit moment bevinden is niet duidelijk. Het is ook heel moeilijk om hen op te sporen. Het is ook onduidelijk of ze terug op weg zijn naar ons land. Wel is zeker dat van Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal niets meer is vernomen.